Handledarutbildning / introduktionsutbildning

Från och med 1 januari 2006 är det obligatoriskt med introduktionsutbildning för handledare och elev vid privat övningskörning. Detta gäller endast för bilkörkort, behörighet B.

Vi på Körkortsteamet hjälper dig med handledarkursen för privat övningskörning. Kursen omfattar 3 lektionstimmar plus raster och fika.
Efter genomgången kurs rapporterar vi elektroniskt till transportstyrelsen att du har genomgått en godkänd kurs för handledare. Du skickar sedan in din ansökan om handledartillstånd vid privat övningskörning.

Pris: 550 kr per person inkl material och fika

De moment som ingår är fastställda av Transportstyrelsen:

  • Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning.
  • Planering och strukturering av övningskörning.
  • Viktiga faktorer för trafiksäkerheten.

Kursen syftar till att ge dig som handledare och elev ett stöd i den privata övningskörningen för att den skall bli så säker och effektiv som möjligt. Det skall bli lättare för er att planera och genomföra eran övningskörning.

Viktigt att tänka på!

  • Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen och du får övningsköra från det att du är 16 år.
  • En handledare får inte ha fler än fyra elever med sig vid ett och samma utbildningstillfälle. En elev får inte ha fler än fyra handledare med sig.
  • Ni måste delta under hela kursen. Man kan inte ansluta efter att kursen börjat eller gå innan den slutat.
  • Intyget gäller i 5 år.
  • Den som redan har gått en introduktionsutbildning behöver inte gå om den, förutsatt att utbildningen fortfarande är giltig. Utbildningen gäller i 5 år från det datum den genomfördes. Detta innebär att om handledaren gjort utbildningen med tex ett barn så behöver han inte gå den igen inom 5 år om något mer barn skall ta körkort. Däremot behöver barnet gå utbildningen själv.

Du kan läsa mer på Körkortsportalens hemsida om Introduktionsutbildning

Kontakta oss

Telefon: 033-12 21 00
Mail: info@korkortsteamet.se

Öppettider

Måndag – Torsdag: 09:00-12:00 & 14:00-17:00
Fredag: 09:00-14:00