Körkort för bil (B)

Vi på Körkortsteamet vill ge dig de bästa förutsättningarna du kan få, för att din utbildning skall bli så snabb och effektiv som möjligt. Vårt mål är att du skall bli en säker och riskmedveten förare och klara ditt körkort på första försöket.

Våra lärare står till ditt förfogande för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
Vi följer en utbildningsplan som bygger på de krav Transportstyrelsen ställer på trafikskolorna, allt för att du skall veta att du får en bra utbildning.

Din utbildning för bilkörkort består utav fyra moment:

Teori

Teoriutbildningen sker med lärarledda lektioner och självstudier i den takt du själv vill. Till din hjälp har du Körkortsboken, teorihäftet, vägmärkestest och dataprov. Du kan även göra prov via internet. Vi hjälper dig självklart med frågor som du har inne på kontoret.
Teorikursen omfattar 5 st tillfällen plus informationslektion och hålls två gånger per vecka – måndagar och onsdagar kl 16,30 – 18,30.
Tänk på att om du har mycket goda teoretiska kunskaper så går också körutbildningen fortare. Du kan alltså spara mycket på att ligga före med teorin.

Körning

Körlektionerna tillsammans med din lärare anpassar vi till dina förutsättningar och förkunskaper. Vi har nära till alla övningsområden och du övar i en stegrande svårighetsgrad för att till slut få de kunskaper som krävs för att klara uppkörningen. Din lärare ger dig tips och råd på vad du kan öva hemma till nästa lektion för att hålla nere kostnaderna. Det finns även möjlighet att köra med automatväxlad bil.

Din körutbildning består av 3 huvudmoment:

  • Grundläggande manövrering (start, växling, start i backe, parkering, backning)
  • Körning i stadstrafik (hastighet, regler, placeringar, trafiksignaler, anvisningar
  • Landsvägskörning ( påfarter, höger-vänstersvängar, motorväg, mörker, halka)

Ju mer förkunskaper du har desto fortare går din körutbildning. Du får gärna ta med din privata handledare på dina körlektioner för att vi tillsammans skall kunna öva mer effektivt och att ni övar på rätt sätt och rätt saker hemma.

Du bör tänka på att regelbunden körning 2-4 gånger per vecka ger ett bättre resultat. Kom ihåg att förbereda dig i körhäftet inför körlektionerna både på trafikskolan och hemma.

Riskutbildning

Riskutbildningen gör vi på Jönköpings Trafikövningsplats. Det är tisdagar kl 09.50 – 16.30 och vi åker 4 elever med lärare. Det ingår körning dit och hem, fika och själva riskutbildningen.

Riskutbildningen kostar 2700 kr

Läs mer om Jönköpings Trafikövningsplats

Prov

Teori och körprov gör du på Trafikverket i Borås.
Provet börjar på Trafikverket vid Boråshallen.

Vi hjälper dig att boka tid för teoriprov och körprov. Du behöver ha ett godkänt teoriprov innan du kan göra körprovet.
Godkänt teoriprov är giltigt i 4 månader.
Du måste göra klart Risk 1 och Risk 2 innan du får skriva teoriprovet och göra uppkörningen.
Missar man ett prov så är det oftast ett par veckors väntetid för ett nytt prov.

Kontakta oss

Telefon: 033-12 21 00
Mail: info@korkortsteamet.se

Öppettider

Måndag – Torsdag: 09:00-12:00 & 14:00-17:00
Fredag: 09:00-14:00